Hot! Георги Иванов: Целта ни е класиране за Евротурнирите

Треньорът на Черно море Георги Иванов обяви целите пред отбора за новия сезон. Специалистът говори пред медиите за селекцията и за младите футболисти.

“Сигурните, които са подписали с Черно море са Орлин Старокин, Георги Божилов, Мариян Огнянов, Атанас Зехиров и Илиас Хасани. Тези дни Витиня трябва да си оправи нещата с Лудогорец и тогава ще подпише с нас. Ще търсим още вратар, централен нападател и ляво крило. Това са футболистите, които ни остава да привлечем, за да попълним отбора. Те ще са от България и чужбина”.

“Надяваме се официалното представяне на отбора да бъде на стадион “Тича”. Съвсем случайно днес в самолета се видях с министъра на младежта и спорта Красен Кралев и той ме увери, че на 7 юли стадионът ще бъде готов. Цяла година играхме в Каварна. Мъчихме се ние, мъчеха се и феновете. Надявам се през новия сезон да играем на нашия стадион, защото факторът домакинство е много важен за Черно море”.

“Черно море е клуб с традиции и трябва всяка година първо да се бори за Топ 6. Това ни е първата цел. Тъй като не успяхме да влезем сред тимовете за европейските клубни турнири, въпреки че водехме с доста точки преди баражите, в мен остана едно голямо разочарование. Тази година ще направим всичко възможно да го постигнем, защото в крайна сметка това ни е целта и затова събираме тези футболисти. Затова внимателно селектираме отбора, за да можем да постигнем резултатите, които сме си поставили”.

“През новия сезон искам да разполагам с по-млади футболисти, да държим едно постоянно ниво в мачовете, за да можем когато влезем в плейофите, отборът да бъде конкурентно способен. Целта на Черно море е да бъде до първите три отбора в шампионата. Смятам че имаме възможност да го направим – с младите футболисти и с тези, които вземаме. През новия сезон ще продължим да работим с юношите. Всеки един от тях трябва да си заслужи мястото в отбора. Мога да похваля Мартин Костадинов за мачовете през миналия сезон. Той трябва да е за пример на всички. Един юноша ако не е готов да играе и го пуснем в мач, той влиза в още по-голяма дупка и няма излизане след това. А и отборът трябва да е силен, за да да се развиват юношите”.

“Има интерес към Александър Цветков. Тези дни отказа на Левски. Имаме запитвания от чужбина, но няма нищо сигурно. До 20-и съм го пуснал в почивка, предвид това, че беше с националния отбор”.

 ЕТО ВСИЧКО, КОЕТО КАЗА ГЕОРГИ ИВАНОВ ПРЕД МЕДИИТЕ ДНЕС:

Be Sociable, Share!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Анти-спам въпрос:
Колко е 11 + 7 ?


Please leave these two fields as-is: