Илиан Илиев: Може да започнем с някои от младите срещу ЦСКА

Илиан Илиев след проверката с Черноморец Балчик 5:1:

“Целта на контролата бе тези хора, които не са играли, да влязат също в игрови ритъм. Да компенсират игровото време, в което са изостанали. Имаше и някои грешки, но в тези контроли като цяло не е важна играта, а е важно отношението на играчите, а то беше позитивно”.

Относно бразилеца Родриго, треньорът на “моряците” сподели: по принцип може да играе и на трите позиции зад нападателя. Накрая игра и като нападател. Познаваме му качествата, но му трябва малко адаптация. Знаем, че е добър футболист, но трябва да се адаптира към футбола у нас. Няма да даваме персонални оценки, но като цяло сме доволни от всички”.

Целта тази седмица е да презаредим батериите и да се готвим за мача с ЦСКА. Не сме решили дали да не дадем почивка на някои основни играчи в някои от мачовете, тъй като всички мачове са еднакво важни, както с ЦСКА и Левски, така и с Ботев за купата. Целта ни беше да видим дали можем да разчитаме на повече футболисти за мачовете. Виктор Генев, Стефан Станчев и Цецо Панов имат проблеми след последния мач, но не са такива, че да ги оставят за дълго време извън строя, предполагам, че в петък ще тренират”, каза още специалистът.

“Моряците” трябва да работят предимно в завършващата фаза и в контрола над топката, което е решаващо в мачове със силни противници. В четири от шестте мача след подновяване на първенството не сме допуснали гол, това е добър атестат за работата на отбора в защита, макар че и там имаме пропуски”, каза още Илиев. Математически възможно е отборът да достигне до третото място, но най-важното нещо според наставника на варненци е добрата игра, всичко останало е следствие.

“Излизаме, за да се опитваме всеки мач да играем добре и да подобряваме играта си, ако можем да интегрираме някои от младите футболисти, които видяхте, че се представиха на доста добро игра и със сигурност може да започне срещу ЦСКА някои от тях, защото показват, че е дошъл моментът да бъдат титуляри”, сподели Илиан Илиев.

Треньорът на Черно море подчерта, че има коренна промяна в отношението на Кононго към тренировъчния процес и когато се завърне пак ще е опция за ляв защитник.

Be Sociable, Share!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Анти-спам въпрос:
Колко е 10 + 3 ?


Please leave these two fields as-is: