Илиан Илиев: Ще търсим победа срещу Левски, знаем че ще е трудно

Три седмици пауза в шампионата не са малко, но сме длъжни да бъдем готови за следващите мачове. Днешната контрола беше логична част от нашата подготовка, въпреки, че е ясно, че няма как да очакваме в подобна среща мотивация от футболистите както в официален мач. Това заяви старши треньорът на Черно море Илиан Илиев след проверката срещу Локомотив (Горна Оряховица), която “моряците” спечелиха днес с 2:0 на стадион “Тича”.

Темпото на игра не беше това, което искахме, през следващата седмица ще опитаме да вдигнем интензитета, подчерта специалистът. “След подновяването на шампионата трябва да изиграем 12 мача за 4 дни. Добре е, че някои от контузените се възстановиха и можем да разчитаме на тях”, отбеляза Илиев.

“Предстои ни мач с Левски и съм казал на моите футболисти – когато играем срещу някой от водещите отбори, понякога само фланелката води футболистите, независимо какво е моментното състояние на отбора. Респект и уважение към синия клуб. Естествено е да искаме да победим в този мач, но знам, че ще ни е трудно… Както и във всички останали мачове, разбира се, не подценявам никой от нашите съперници…”, подчерта старши треньорът на “Черно море”.

Илиев разкри още, че контузеният Файсел Касми е бил “полуготов” за игра, но е почувствал болки преди контролата с “Локомотив” (Горна Оряховица) и от щаба на “моряците” са решили да го съхранят с оглед предстоящите важни двубои в шампионата.

Старши треньорът на “Черно море” коментира и дебюта на сина си – Илиан Илиев, за националния отбор: “За него е добре и за клуба е добре, че дебютира в националния отбор. Трябва да работи много, за да продължи да върви нагоре. Младите трябва да разберат, че без работа нищо не се получава, не трябва да се лежи на стари лаври, а трябва да се надгражда непрекъснато. Квалификационната група на националния отбор е трудна, видяхме че не сме на нивото на някои от отборите, но най-важното е да се остави на спокойствие треньорът и треньорското ръководство, за да могат да направят някаква промяна, дори и само кадрова да е, но да има някаква промяна”, обобщи Илиев.

Be Sociable, Share!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Анти-спам въпрос:
Колко е 13 + 15 ?


Please leave these two fields as-is: