Hot! С група от 25 футболисти “Морето” стартира лятната си подготовка

Георги Иванов говори пред медии и фенове за целите на отбора, селекцията и тренировките (СНИМКИ)

Група от 25 “моряци” стартираха лятната си подготовка на клубния стадион “Тича”. Те бяха бурно аплодирани от стотина фенове на “Черно море”. Треньорът Георги Иванов даде първи брифинг, на който сподели пред медиите и представители на агитката целите пред легендарния варненски тим, подробности по селекцията, както и плановете на тима до началото на новия сезон от А група.

Във Варна се чакат още нови футболисти. Трансферите ще се направят, за да се получи баланс в състава. Лятната подготовка на “Черно море” ще се проведе на 3 етапа. До 2 юли тимът ще бъде във Варна. Между 3 и 16 юли е лагерът в Банско. След това отборът се прибира и ще приключи заниманията си на “Тича”. Първенството стартира на 30 юли.

Контролите ще бъдат пет. На 2 юли е първата проверка с “Несебър”. Следва лагер в Банско от 3 до 16 юли, в рамките на който ще има проверки с “Левски” на 7-и, с “Пирин“ (Разлог) на 10-и, с “Пирин“ (Благоевград) на 13-и и с “Оборище” (Панагюрище) на 16 юли. Последната контрола на “моряците” преди началото на новото първенство ще бъде на 23 юли във Варна срещу “Черноморец” (Балчик).

Двама чехи са в състава – Ян Малик (полузащитник) и Ондрей Сукуп (десен бек). В четвъртък те ще преминат ядрено-магнитен резонанс. Това вече направи бразилецът Пауло Енрике. С тима тренира и Стефан Станчев, който се възстановява след операция.

“Смятам, че с останалите футболисти и новопривлечените ще имаме по-добър облик. Целта е шестицата. С бразилеца Енрике и двамата чехи, се търсят играчи още за две позиции. Едният най-вероятно е българин, а другият чужденец. С това селекцията ще приключи. Няма да преотстъпваме играчи. Надявам се момчетата да дадат най-доброто от себе си. Взел съм 4-има юноши. Ще получат шансове, но трябва да ги заслужат. Всички футболисти, с които съм работил знаят, че получават това, което са показали на тренировките. Няма сигурни титуляри”, изтъкна Георги Иванов.

 

“Черно море” има футболисти за всякакви схеми, добави той.

 

“Рано е обаче да мислим за тактики и схеми. При всички положения обаче залагам на атакуващ стил. В никакъв случай на защитен. Не знам кои ще са ни съперници, но колкото повече отбори има – толкова по-добре. Върнах се в “Черно море”, защото имах отлични моменти от предишния си престой, запазих отлични отношения. Идвам пак, защото се чувствам желан и нужен. Не смятам, че на “Тича” ще има звезди, а колектив. Най-важна е отборната игра”, коментира още Георги Иванов по повод въпрос дали е загубил 2 г. в “Левски”.

 

Be Sociable, Share!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Анти-спам въпрос:
Колко е 6 + 9 ?


Please leave these two fields as-is: