Черно море депозира жалба срещу съдийството на мача с Ботев Пловдив

Ръководството на Черно море депозира жалба относно отсъжданията на главния съдия Георги Давидов и неговите помощници по време на срещата от ХII кръг на Първа професионална лига между Ботев и Черно море /2:1/. Отборът на “моряците” бе умишлено ощетен, зачитайки гол от засада на домакините (Стиван Петков), който впоследствие се оказа победен за пловдивчани. Грешките нa реферите и явните несправедливи отсъждания в противовес с правилата на играта футбол бяха видни за всички, тъй като мачовете се предават по телевизията и стават обществено достояние.

Това е поредният двубой, в който на ПФК Черно море е нанесена вреда, вследствие от слабото съдийство. За четвърти път този сезон варненският клуб е “спиран” и му бяха отнети куп точки чрез реферите в изиграните досега 12 мача. Бяха “откраднати” победи срещу Левски/Кабаков и Етър/Гаджалов поради съдийски грешки, спрени с несъществуващи засади две чисти голови атаки срещу Бистрица и умишленото съдийство на Волен Чинков в ущърб на Черно море срещу Славия. По-лесно е да се посочат мачовете, в които съдиите бяха на ниво – с Локомотив Пд и Лудогорец, отколкото да се изброят обратните отсъждания, грешни тъчове, картони и различен критерий.

Видно от публикации в медийното пространство е, че съдията Георги Давидов не за първи път допуска груби нарушения на правилата и зачита нередовни голове или отменя такива (оплаквания от Верея, Пирин, Септември, Витоша и други) и явно толерансът, който сте му дали е изчерпан и следва да бъде отстранен от Първа лига, докато покаже, че е подготвен за това ниво на футбола.

Ръководството на Черно море настоява за предприемане на адекватни мерки и наказания на извършените нарушения и да не бъде допускано, главният съдия да се оправдава с помощниците си, нито след няколко кръга отново да го гледаме в Първа лига, както бе постъпено с Неделчо Гаджалов от Пловдив. Ако дисциплинарният орган на БФС е справедлив в решенията си спрямо виновните рефери, те ще вземат правилни решени при воденето на двубоите, победителите, от които ще убедят футболната общественост, че заслужават постигнатите резултати и същите не са плод на задкулисни игри. А по този начин ще се вдигне и нивото на родния футбол.

С решението, относно наказанието на Георги Давидов, ще стане ясно има ли тенденциозност от страна на съдийската комисия срещу Черно море като клуб или ще станем свидетели на слаби съдии, които се крият зад независимата институция, представлявана от Вас.

Be Sociable, Share!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Анти-спам въпрос:
Колко е 12 + 14 ?


Please leave these two fields as-is: