Hot! „Черно море“ стартира подготовката си с двама нови футболиста

 

Георги Иванов: Не търсим нападатели. На този пост имаме добри играчи

Футболистите на „Черно море“ се събраха за първа тренировка след коледните и новогодишни празници. „Моряците“ се събраха на „Тича“, а след това проведоха заниманието си на „Спорт Палас“. В състава има и две нови имена  - чешкият вратар Войтех Шром и халфът Борислав Балджийски.

Чехът е роден на 3 май 1988 г. Висок е 192 см, тежи 87 кг. Идва от ФК „Карвина“. Преди това е играл за „Оломоуц“ и „Баник“ (Острава). „Пржемисъл Коварж направи силен сезон за „Черно море“ и се надявам и аз да зарадвам ръководството на отбора и феновете. Чешките играчи се ползват с добро име в българския футбол. За първи път съм в България, но впечатленията ми са отлични“, сподели Шром.
 Борислав Балджийски, се подвизаваше в „Славия“, преди да преминаване в „Черно море“. Той играе еднакво добре и на крилото и зад нападателя-позиции, на които Георги Иванов има нужда, за да се подсили.


До 19 януари подготовката на „Черно море“ ще се провежда във Варна. На 20 януари „моряците“ ще отпътуват за Гърция, където ще бъдат до 4 февруари. Общо 5 пет контроли са предвидени, съобщи старши треньорът Иванов. Първата проверка е с третодивизионния „Аридеа“ на 22 януари. На 25 януари “моряците” ще мерят сили с “Вериа”. На 28-и „Черно море“ ще играе с ПАОК, а на 31-и с „Ираклис“. Последният двубой е с „Арис“ на 2 февруари.


 „Мисля, че условията в Гърция са отлични и ще проведем подготовката си там без напрежение – заяви Георги Иванов. – Ако бяхме в Турция щяхме да бъдем притеснени заради обстановката. В момента разполагаме с 21 полеви футболиста и трима вратари. Не търсим нападатели. На този пост имаме добри футболисти – Бакари, Кузма, Секо и Коконов. Няма смисъл да търсим човек, който ще тренира само със нас. В момента ще наблегнем повече на физическата подготовка. На снега няма как направим извънземна подготовка. Беше важно да се върнем на „Тича“ да играем през пролетта, но уви това няма да се случи.  Ще продължим да се борим. И да отстояваме целите си. Ще гоним медалите и успех в турнира за Купата на България. Благодарен съм на феновете, които ни подкрепят дори и в Каварна, защото целият сезон фактически играем като гости.“

Be Sociable, Share!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Анти-спам въпрос:
Колко е 15 + 2 ?


Please leave these two fields as-is: