Hot! ПФК ” Черно море” се раздели по взаимно съгласие с треньора Александър Станков

ПФК ” Черно море” се раздели по взаимно съгласие с треньора Александър Станков

Александър Станков напусна треньорския пост в “Черно море”. Специалистът си тръгва след разочароващите резултати на варненци от началото на сезона. Под ръководството на Станков тимът от „Тича“ записа едва 2 равни и 3 загуби, в които бяха реализирани само 2 гола.

Специалистът и неговият помощник Жикица Тасевски си тръгнаха от “Тича”, пожелавайки успехи на футболистите. „Още след мача в Ловеч бях решил и казах на футболистите, че ще си подам оставката. Нормално е, когато един треньор няма резултати да си тръгне. Аз съм достоен човек и мисля, че така беше редно да направя. Дойдох с голямо желание и амбиция, но не се получиха нещата така както аз искам. Поемам си отговорността като резултати и начин на работа. Аз съм човек убеден в това, което съм направил, но не всеки път се получава. Жалкото е, че още със самото ми идване имаше доста хора с предубеждение към. Не искам да звучи като оправдание, аз никога не търся оправдания, а търся вината и причините в себе си. Още след мача с “Марек” ескалира напрежението, което според мен ме на личностна основа и преднамерено. Видя се, че в първите два мача отборът играеше добре. След мача с “Марек” обаче се получи психологически срив“, коментира Станков.
„Една от грешките ми, които отчитам е тази, че нямах директен контакт със собствениците на отбора. Това за мен е важно. Това са хора бизнесмени, които имат и други ангажименти. Не се срамувам от нищо, просто понякога в професията се случва. За първи път ми се случва да водя отбор за толкова кратко време и да няма позитивни резултати. Тръгвам си с добри чувства към “Черно море”. Пожелавам успех на тима, сигурен съм, че ще го има, защото знам какъв е потенциалът му и какво може. Мога да кажа, че “Черно море” е един отбор, който трябва да има варненец за треньор. Други трудно виреят, изключвам Георги Иванов. Нямам никаква яснота какво ми предстои. Може би имам нужда малко и от почивка. С “Черно море” се разделяме по взаимно съгласие“, каза още той.
Сутрешната тренировка на “Черно море” беше водена от досегашния помощник на Станков – Емо Луканов. За нов треньор се очаква да бъде назначен Никола Спасов.

Be Sociable, Share!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Анти-спам въпрос:
Колко е 9 + 8 ?


Please leave these two fields as-is: