Hot! Талант на “Черно море” на проби в “Рома”!

Валентин Йосков пътува за Рим с треньора си Калоян Георгиев

Футболистът на “Черно море” Валентин Йосков, който е част от отбора в Елитната група до 17 г. заминава за 5-дневни проби в италианския гранд “Рома”! Бомбата хвърли в предаването “Тайм аут” на тв “Черно море” треньорът на набор`98 на ДЮШ Калоян Георгиев.
“Летим в понеделник вечерта от София – коментира Калоян Георгиев. – Пробите са до петък, не знам обаче каква е програмата. Той е голмайстор на тима (28 попадения) в Елитната група и на националния отбор. Поканата е доказателство за неговите качества. Чужди отбори има и към други наши играчи. Това се дължи на страхотния колектив, който сме изградили и правилната работа в Академията на варненския клуб.”
Той е бил в базите на други грандове (“Аякс”, “Манчестър Юнайтед”) и се надява и в “Рома” да види най-доброто за футболната игра.
“Валентин изключително талантливо и интелигентно момче. Има всичко, за да пробие. Много зависи и от шанса и от моментната форма”, добави Калоян Георгиев.
В тима на “Черно море” в тази възраст като попълнение идва юношеският национален вратар Павел Евтимов. Той идва от “Левски” и може да се доразвие на “Тича”, защото не е част от последните лагери.
В Елитната футболна група до 17 г. “Черно море” играе на приливи и отливи и е в средата на турнирната таблица, но само на 5 т. от втория.
“Тези пробиви на нашите футболисти са по-важни – добави Калоян Георгиев. – Искам да изкарам футболист в мъжкия отбор. Класирането също е важно, но да играем в чужбина, в представителния тим е по-съществено от медалите на стената. Всичко друго е на втори план. Загубихме нещастно точки, но в Елитната група се играе много, започваме на 14 февруари, ясно какъв студ ще е тогава. Това е заради Европейското първенство, на което сме домакини. Имаме 3-ма национали, одобрени от наставника Александър Димитров – Кристиян Събев, капитанът Валери Христов и Валентин Йосков. Разполагаме с още време и вярвам, че “моряци” още ще бъдат повикани в състава.”
Според спеца не Елитната футболна група, а участието в международни турнири води до израстване на играчите.
“За да отиде Йосков в “Рома” заслугата и на целия отбор. Убеден съм, че още наши футболисти ще го последват в европейските грандове”, завърши Калоян Георгиев.

Be Sociable, Share!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Анти-спам въпрос:
Колко е 3 + 12 ?


Please leave these two fields as-is: