Почина бившият футболист и спортен журналист Стефан Янев

Почина бившият футболист и спортен журналист Стефан Янев

С дълбоко прискърбие съобщаваме, че на 84-годишна възраст почина легендарният футболист и впоследствие журналист Стефан Янев. Той е част от една от най-силните генерации в клубната история на Черно море.

Играе за моряците като полузащитник от 1959 г. до 1968 г. В периода 1966-1968 е капитан на тима. Има 228 мача с 16 гола в „А“ група, а общо официалните му срещи за клуба са близо 300. Прекратява състезателната си кариера на 29-годишна възраст и се отдава на другата си голяма страст – спортната журналистика.

Автор е на многобройни статии във вестниците „Народно дело“, „Полет“, „Народен спорт“, „Старт“ и „Футбол“. Един от съоснователите на телевизионен център „Варна“. Като телевизионен коментатор за БНТ присъства на четири Световни първенства. Коментира и Мондиала във Франция през 1998 г. по първото частно българско радио – „Ком“.

Автор е на 17 книги на футболна тематика. Носител е на орден „Кирил и Методий“ II-ра степен и е удостоен със „Златното перо“ и почетен знак от Съюза на българските журналисти.

ПФК „Черно море“ изказва своите съболезнования на семейството и близките на Стефан Янев!

Остави коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *