Подарък за феновете: нов сайт за историята на клуба

Подарък за феновете: нов сайт за историята на клуба

Нов исторически сайт на Черно море се появи в интернет пространството навръх годишнината от основаването на клуба. Той е дело на група от няколко човека, които активно се занимават с изследването на историята на моряците и е подарък за привържениците по повод на празника.

Сайтът chernomorefc.com съдържа подробна информация за миналото на отбора, като се започне още от 1909 г., когато е създадено дружество Спорт (преименувано след това на футболистично дружество Спортист) – най-дълбоките корени на настоящия клуб. Сезон по сезон може да се проследи развитието след това на Тича и Владислав, съставните части на днешното дружество, огромните успехи и постижения, обединението между тях и продължаването на традициите и историята им от Черно море.

Сайтът е разработван в продължение на близо две години, като към момента са налични пълни данни до 1973 г. Работата по него продължава активно, като поетапно ще бъде допълвана информацията за сезоните след това. Към днешна дата може да бъде открита подробна информация и статистика за близо 350 футболисти и около 1000 футболни срещи на клуба. Налични са хиляди архивни снимки. Могат да бъдат разгледани също емблемите и екипите през годините, треньорите и капитаните, международните срещи със съперници от целия свят.

Остави коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *