Половин отбор национали от Черно море за контролата с Иран и квалификацията с Черна гора

Половин отбор национали от Черно море за контролата с Иран и квалификацията с Черна гора

Цели петима футболисти излезли от школата на Черно море са в националния отбор на България за предстоящата приятелска среща срещу Иран ,както и за квалификацията за Европейско първенство срещу Черна Гора.

Селекционерът на трикольорите Младен Кръстаич ще разчита на Иван Дюлгеров и Виктор Попов, които носят екипа на „моряците“, както и на Алекс Петков (Шльонск), Илиан Илиев младши (Кифисия) и Мартин Минчев (Спарта Прага).

Любопитното е, че трима от тях са набор 1999 г. – Иван Дюлгеров, Алекс Петков и Илиан Илиев. Дюлгеров, Илиев, Минчев и Попов пък са играли в един отбор в школата на „моряците“, като дори достигат до финал за Купата на БФС през 2017 година, който загубиха от Лудогорец с 1:2.

Школата на „моряците“ отдавна дава своите добри резултати. Не е тайна, че броят на футболистите в професионалния футбол у нас и в чужбина, излезли от академията на варненци, е сериозен. За пръв път обаче петима играчи, продукт на футболното училище на „зелено-белите“, са повикани в представителния отбор на България.

Остави коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *